Stølene gjør fjellet mer levende!

En støl er det samme som en seter og det finnes ingen andre steder i hele Nord-Europa som har like mange støler i drift som Valdres. Mange av disse tar gjerne imot besøk fra deg: dagsbesøk, overnatting eller støslferie. Ekte stølskost, nærkontakt med dyrene og et unikt innblikk i den tradisjonelle stølsdriften er bare noe av det du kan oppleve. Et stølsbesøk vil gi hele familien en enda rikere fjellopplevelse. Se også www.stolslivet.noHer er noen av stølene som er nær hotellet:         


FØDNESTRØE
Hermannstølen
Budeie Eva Fodnes
Tlf 90822536

Beskrivelse
"Tradisjonell stølsdrift med mjølkeproduksjon. Kyr, kalver,sau,geit, hest, shetlandsponni, kanin og marsvin. Omvisning på stølen og natursti, kos med dyra, lokalhistorie og servering".


ROGNÅSTRØEN
Tyriholt
Budeie Vigdis Stavnjord

Beskrivelse:
"Tradisjonell stølsdrift med mjølkeproduksjon. Kyrne går på utmarksbeite om dagen og kommer hjem til melking sist på dagen. Vi har kalver, griser og kopplam som besøkende kan hilse på. Hver tirsdag yster vi, da kan du få smake og være med å koke brunost. Vi har servering av lapper og salg av brunost".


SKJERPINGSTRØE
Tyriholt
Budeie Bjørg Rye

Beskrivelse
"Tradisjonell stølsdrift med mjølkeproduksjon. Her kan du oppleva ein levande støl med folk og dyr. Vi har kyr, kalvar og kopplam. Kyrne blir mjølka to goger daglig, om dagen går dei på utmarksbeite men kjem at sist på dagen til mjølking. Vi har servering og salg av eigne stølsprodukter, kan også tilby overnatting i nyrestaurert løe".


                                                    


Arrangement
Juni
2/6 - 4/6
Norsk Fosterhjemsforening Buskerud
8/6 - 11/6
Lothars weekend
Juli
14/7 - 16/7
Goldagan
28/7 - 30/7
Olsok weekend
August
18/8 - 20/8
Kirsti's Mimre Weekend
September
Oktober
13/10 - 15/10
Oset treffet
27/10 - 29/10
Hallingrock
November
3/11 - 5/11
Rakfiskfestival
21/11 - 9/12
Julemarked på Oset åpner!
Desember
23/12 - 1/1
Jul og Nyttårsfeiring


Medlem av:


Hallingkost