Sykkelferie

Stølsvidda over Golsfjellet og Valdres er unik, og spesielt godt egnet til sykling. Uansett type sykkel og ambisjoner, finner du turer som passer for alle. Og startstreken, den går hos oss.

Sykkelferie med frisk fjelluft

Vi tilbyr stølsveier med ulik lengde og vanskelighetsgrad, stier som binder veiene sammen og fantastiske omgivelser på vidda. Skal du langt av gårde, eller bare en kort runde? Velg turen som passer akkurat for deg og det du ønsker for turen din. Legg inn et vaffelstopp, nyt utsikt og stølslivet. Vakker natur, yrende fugleliv, dyr på beitene og frisk fjelluft.

Under finner du forslag på 4 ulike turer som kan kombineres med et 4 dagers opphold på Oset. Andre sykkelruter finner du på mjølevvegen.no, visitgol.no og trailguide.net. Velkommen til store sykkelopplevelser hos oss. 

5f9be5_c143706231124b6795bc7d83d20e7b9a_mv2
5f9be5_e19d0e7955c346749189b7bcbe909e6b_mv2
5f9be5_2c9ecbaa59bc474c8f9ce9de448730b0_mv2

Tisleifjorden rundt

Turen rundt Tisleifjorden er på 38 km og går i et relativt flatt terreng, rundt fjorden som grenser mellom Hallingdal og Valdres. Runden passer både som familie- eller treningstur. Turen består av 36 km grusvei og 2 km lang flytsti som binder Golsfjellet sammen med Lykkja. Mulighet for rast på Langestølen, nyt noe godt å spise med utsikt mot fjorden. 

Tisleidalen rundt

Denne rundturen er en middels til krevende tur på 41 km, som også gir deg 3 korte partier med sti. Når du kommer til turens høyeste punkt, Spekbakk ved Nystølfjellet, har du en imponerende utsikt til fjellene rundt deg. Her ser du mot Jotunheimen, Hallingskarvet, Hemsedalsfjellene og Golsfjellet. Mulighet for stopp på Øynebråten støl hvor de blant annet har egen café. Les mer her

Golsfjellet rundt

Turen rundt Golsfjellet er på 30 km, skiltet rundt hele Golsfjellet. Du sykler på grusvei, gjennom hytteområdet og forbi gamle støler. Turen gir dere utsikt mot Jotunheimen, Hemsedalsfjella, Reineskarvet, Hallingskarvet og Nystølvarden. Gode veier og et relativt flatt terreng. 

Vesle Golsfjellrunden

Denne runden er på 20 km, hvor 15 km går på grusvei og resterende på sti. Turen byr blant annet på utsikt mot Skogshorn i Hemsedal, et parti på gammel kjerrevei og en morsom utforkjøring ned til Lauvsjøkrysset. Den siste delen av turen går langs Tisleifjorden, før du kommer tilbake til Oset.
Les mer her

Og hva mer kan vi tilby?

  • Overnatting i naturrike omgivelser med fjord og fjell
  • El-sykkel-utleie
  • Sykkelvask
  • Muligheter for å lade el-sykkel
  • Du får vasket sykkeltøyet ditt hos oss
  • Muligheter for oppbevaring av sykkel innendørs
  • Du får kjøpt drikke, tursjokolade og ulike sykkelkart i resepsjon

Discover Norway

I samarbeid med Discover Norway tilbys det sykkelpakker som er skreddersydd for nettopp dere.
All planlegging blir tatt hånd om, med tilpasset opplegg etter deres ønsker og behov. Sykkelpakkene inkluderer også bagasjetransport, overnatting, leie av sykler, kart og turbeskrivelse.

Les mer og send forespørsel om sykkelpakker her

Mjølkevegen

Birgit Haugen har skrevet boka Mjølkevegen med avstikkere, som tar for seg 15 fantastiske sykkelturer gjennom Golsfjellet og Valdres. 
Turene er beskrevet med tekst og bilder, samt kart i høydeprofil. 12 av de 15 turene kan gjerne ha startpunkt på Oset. Blir noen av turene i lengste laget, kan man ta sykkelen på bilen til egnet startsted. Eller gjør turen akkurat så lang eller kort du ønsker ved å finne din egen variant

Du kan finne GPX filer til de ulike turene her